קבלו מתכון להכנת חומוס שלא משאיר מקום לשאלות – זו השיטה להכין חומוס!

קבלו מתכון להכנת חומוס שלא משאיר מקום לשאלות – זו השיטה להכין חומוס!

חומוס מתכון

בא לך שניצל?

קבלו מתכון להכנת חומוס שלא משאיר מקום לשאלות – זו השיטה להכין חומוס!

חומוס, אולי המאכל הכי נפוץ שמאפיין או המזרח התיכון ואת ישראל בפרט. אין פינה בתל אביב או צומת בישראל הנמצאים במרחק של יותר מכמה דקות ממנת חומוס איכותית יותר או פחות, וקשה למצוא מישהו שלא אוהב חומוס. באהבה כמו באהבה, קשה גם למצוא מישהו שאין לו דעה ברורה על חומוס זה או אחר, ומוכן להישבע שהוא מכין את החומוס הכי טוב שיש, ושיש לו עבור חומוס מתכון שיגרום לכם לשנות את דרככם לתמיד.

אולי כן, אולי לא, אולי גם וגם, כל כך הרבה ווריאציות למתכונים, לפחות ככמות הטעמים השונים שלנו, וההעדפות האישיות של כל אחד. הירושלמי או הלבנוני, אולי בכלל הסורי, מבושל עם או בלי הבצל, והאם מותר לשים בו שום טרי בכלל?

קודם כל קבלו מתכון עבור חומוס – מתכון בסיסי ומנצח:

שטפו היטב ואז השרו 2 כוסות חומוס איכותי בהרבה מים לאורך 12 שעות. למה הרבה מים? כי החומוס צמא, וגדל עוד ועוד, פי שתיים אפילו, ותתפלאו לגלות כמה מהר הוא שותה ומתעצם. מומלץ להתחיל בהשרייה מוקדם יחסית כדי שתוכלו להחליף מים פעם או פעמיים לפני השינה, וגם בבוקר כשאתם קמים.

בבוקר סננו את המים ותעבירו לסיר עם מספיק מקום עבור, שוב, בישול בשפע מים. להוסיף בערך חצי כפית של סודה לשתייה לתערובת ההרתחה, כדי לעזור בריכוך הגרגרים – ככל שהגרגירים רכים יותר, כך החומוס יקבל מרקם אחיד יותר. לרוב לאחר שעתיים של הרתחה הגרגרים רכים דיו להכנת הממרח האהוב. כאן הזמן לזכור לשים בצד חופן יפה של גרגירים אותם לא נטחן, אלא נוסיף רק בסוף מעל לממרח, כנהוג וכראוי.

טיפ חשוב הוא מעת לעת, עמוק לתוך ההרתחה, לתת איזה ערבוב או שניים כדי שקליפות החומוס יצופו, וכך תוכלו למשות אותם מהתערובת מראש ולקבל חומוס בטעם ובמרקם טובים עוד יותר.

כעת הגיע הזמן לטפל בטחינה. טחינה טובה היא הסוד של כל חומוס טוב, כך שאין על זה ויכוח – אתם חייבים להשיג טחינה באיכות הטובה ביותר עבור החומוס שלכם, אחרת לא עשיתם כלום. לא רק איכות מוצר גבוהה, אלא גם הכנה ברמה גבוהה, אז את הטחינה עבור החומוס תכינו כך: 

ערבבו כוס טחינה שלמה עם מיץ סחוט טבעי מחצי לימון. מי שאוהב את החמצמצות מוזמן לסחוט יותר, אבל תטעמו את הלימון קודם ותזהרו עם כמויות הנוזלים לאחר מכן, שלא להפוך את הטחינה ל"טחינה נוזלית של פלאפל".

הוסיפו שלושת-רבעי כוס מים קרים, חשוב שהם יהיו קרים. מי שרוצה יכול להוסיף שום כתוש, וכמובן שגם מלח לפי הטעם, אך את זה אפשר להוסיף בכל שלב אז אל חשש.

לבסוף, ערבבו במערבל מזון את החומוס והטחינה גם יחד, ואם צריך תתקנו את התיבול. מושחים את החומוס לקערה בתנועה הסיבובית המוכרת, מפזרים את הגרגרים מעל, בוזקים שמן זית, מפזרים פפריקה ופטרוזיליה, ומנצחים, כי אין עבור חומוס מתכון יותר טוב מזה.

לחזור למשהו ספציפי?
שניצל
שניצל

בא לך שניצל?

רשימת המקומות המומלצים בישראל

מחפשים את השניצל המושלם? אנחנו נעזור לכם למצא אותו!

דילוג לתוכן