קמח לשניצל (עם / בלי גלוטן)

קמח לשניצל (עם / בלי גלוטן)

שניצל עם קמח

בא לך שניצל?

קמח לשניצל (עם / בלי גלוטן)

שניצל הוא מאכל בשר לחם פופולרי ברחבי העולם. בין אם זה שניצל אוסטרי מסורתי או קצודון יפני, יש הרבה וריאציות של המנה הזו.

הכנת השניצל יכולה להשתנות במדינות שונות. לדוגמה, באוסטריה, ההכנה כוללת קמח וחלמון שמערבבים עם פירורי לחם ומצופים על הבשר לפני הטיגון. ביפן משתמשים בפירורי לחם פנקו שנוצרים מלחם לבן ללא קרום ולאחר מכן מטוגנים בשמן עמוק כדי להפוך אותם לפריכים.

השניצל הוא מאכל פופולרי מאוד באוסטריה ובגרמניה. זה מוגש לעתים קרובות עם תפוחי אדמה וירקות, אבל זה יכול להיות מוגש גם עם אטריות או אורז. הבשר למנה יכול להיות בשר עגל, בקר או חזיר.

יש הרבה וריאציות של השניצל. וריאציה אחת הפופולרית מאוד באוסטריה נקראת "שניצל וינר". הוא עשוי מבשר עגל, פירורי לחם וחלמון ביצה. תחילה משטחים את הבשר ולאחר מכן טובלים בקמח לפני שהוא מטוגן בחמאה עד להזהבה משני הצדדים

שניצל הוא מאכל פופולרי במדינות רבות. הכנת השניצל אינה מסובכת, אך דורשת כמה מרכיבים.

הדבר הראשון שנדרש למנה הוא נתח בשר. זה יכול להיות חזיר, בקר, עגל, עוף או הודו. את הבשר יש לחתוך לפרוסות דקות ולאחר מכן לטבול בביצה טרופה ובפירורי לחם לפני הטיגון בשמן חם. לאחר טיגון משני הצדדים יש לנקז את הבשר על מגבת נייר ולהגיש עם מיץ לימון או שמנת חמוצה.

לא תמיד יש צורך בקמח לשניצל אבל הוא כן נותן למנה סיומת קרסטית יפה. ישנם שני סוגי קמח שניתן להשתמש בהם: קמח רגיל וקמח מתובל המכיל מלח, פלפל ואבקת פפריקה מעורבבת עם כמות קטנה של עמילן תירס. לא תמיד יש צורך בקמח שניצל, אבל הוא כן נותן למנה גימור קרסטי יפהפה. ישנם שני סוגי קמח שניתן להשתמש בהם: קמח רגיל וקמח חריף המכיל מלח, פלפל ואבקת פפריקה מעורבבים עם כמות קטנה של עמילן תירס.

איזה קמח מומלץ לשניצל?

הקמח הפופולרי ביותר לשניצל הוא קמח חיטה. עם זאת, יש כמה וריאציות כשמדובר בקמח בשימוש. יש אנשים שמעדיפים להשתמש בקמח כוסמת או שיפון במקום חיטה. אורז חום יכול לשמש גם כחלופה לקמח חיטה.

השלב הראשון בהכנת שניצל הוא הכנת בלילה. יש להכין את הבלילה עם ביצים וקמח. ככל שתשתמשו ביותר ביצים, כך התוצאה הסופית תהיה קלילה ונימוחה יותר. סוג הקמח תלוי בכם, אבל אני ממליץ להשתמש בקמח לכל מטרה כי יש לו טעם ניטרלי.

אנו ממליצים להשתמש בקמח הבא לשניצל:

-500 גרם קמח לכל מטרה

-1 כפית מלח

-1/2 כפית פלפל

-2 ביצים טרופות קלות

-1/4 כוס מים

האם אפשר להכין שניצל עם קמח ללא גלוטן?

זו שאלה שאנשים רבים שאלו את עצמם. אין תשובה חד משמעית לשאלה זו.

הקמח לשניצל יכול להיות עשוי מסוגים שונים של מרכיבים ללא גלוטן. הנפוצים שבהם הם קמח טפיוקה, קמח אורז ועמילן תירס. עם זאת, המרכיבים הללו אינם זהים ויש להם מרקמים וטעמים שונים שהופכים אותם לבלתי מתאימים למנות מסוימות. למשל, קמח אורז אינו מתאים להכנת בצק כי הוא אינו נקשר כמו קמח חיטה; קמח טפיוקה הוא תחליף טוב לחיטה או לקמחים לכל מטרה במתכונים מסוימים, אך הוא לא עובד טוב באחרים; ועמילן תירס ניתן לעשות ציפוי קל ופריך על טיגון עוף או דג, אבל זה לא עובד טוב עם שני מנות מתוקות ומלוחות. שימוש נפוץ לקמח שניצל הוא הכנת גרסה נטולת גלוטן של מאכל מסורתי שמכינים לרוב עם קמח חיטה. לדוגמה, ניתן להכין פאי סיר עוף עם קמח אורז כדי ליצור מלית בשר ללא גלוטן שניתן לאפות באותה מנה כמו בצק המאפה.

ניתן להכין קמח שניצל מכל קמח ללא גלוטן כמו אורז, קינואה או דורה. אחד הקמחים הנפוצים ביותר לשניצלים הוא סוג של פירורי לחם שנקרא פירורי זהב. ניתן לערבב את פירורי הלחם עם חלב כדי להפוך אותם לחים יותר וכן ניתן לטגן אותם לפני הוספתם לבשר.

בדרך כלל מכינים אותו עם סוג של לחם או פירורים שמטוגנים בשמן. הקמח לשניצל יכול להגיע ממקורות שונים כמו חיטה, כוסמת וקמח ללא גלוטן. את הקמח נטול הגלוטן המשמש להכנת שניצלים יש לערבב עם מרכיבים נוספים על מנת שיעבוד. לדוגמה, התערובת צריכה לכלול ביצים ומים. לאחר מכן יש לטרוף את התערובת עד שהיא הופכת לבצק חלק כמו עקביות לפני שניתן להשתמש בה לשניצלים.

לחזור למשהו ספציפי?
שניצל
שניצל

בא לך שניצל?

רשימת המקומות המומלצים בישראל

מחפשים את השניצל המושלם? אנחנו נעזור לכם למצא אותו!

דילוג לתוכן